Mikä on doula - doula palvelut - Kätilö Jenna
Mikä on doula - doula palvelut - Kätilö Jenna

Mikä ihmeen Doula?


Synnytyksen tukihenkilöstä käytetään sanaa Doula, joka tulee kreikan kielestä ja suorana käännöksenä se tarkoittaa "naista joka palvelee". Sinulla on mahdollisuus saada oma kätilö mukaan raskausajallesi sekä synnytykseesi, vaikka synnyttäisitkin sairaalassa. Teen kätilödoulauksia eli toimin kätilönäsi siihen asti kunnes siirrymme sairaalaan, sitten roolini muuttuu doulaksi.

Tutkimusten mukaan Doulan läsnäolo synnytyksessä lyhentää synnytyksen kestoa, vähentää kaikkien komplikaatioiden ja toimenpiteiden riskiä, pienentää sektion riskiä, vähentää lääketieteellisen kivunlievityksen tarvetta sekä lisää todennäköisyyttä positiivisesta synnytyskokemuksesta.

Doula tarjoaa jatkuvaa tukea, on kanssakulkijana raskausmatkallasi sekä läsnä koko synnytyksen ajan. Kaikki synnyttävät nopeammin ja lempeämmin, kun heillä on tarpeeksi tukea ja rakkautta ympärillä. Doula on myös synnytyksen suojelija. Doula varmistaa, että toiveesi kuullaan ja auttaa sinua saamaan vahvistavan synnytyskokemuksen. Kun tunnet olosi turvalliseksi, pystyt päästämään kontrollista irti ja keskittymään vain rentoutumiseen ja puolisosi pystyy keskittymään täysin vain sinun tukemiseesi.


Doula tuo uskomattoman määrän turvaa ja tukea odotusajalle, synnytykseen ja synnytyksen jälkeiselle ajalle.

Jaan jo raskausaikana kätilön tietotaitoni, tukeni ja apuni asiakkailleni, jotta heillä olisi mahdollisimman terve ja lempeä odotusaika. Minun puoleeni saa kääntyä aina, jos jokin asia mietityttää tai vain haluaa jutella. Synnytyksen käynnistyttyä tulen ensin kotiinne ja kotona ollaan niin kauan kuin synnyttäjä itse niin toivoo. Synnyttäjä itse päättää, koska haluaa lähteä sairaalaan. Kotona voimme myös tarkkailla vauvan vointia ja synnytyksen etenemistä monin eri tavoin. Näin varsinkin ensisynnyttäjät välttyvät liian aikaiselta sairaalaan lähdöltä ja mahdolliselta edestakaiselta matkalta takaisin kotiin.


Kätilö Jenna - kotisynnytys Suomessa

Entä mitä Doula sitten tekee synnytyksessä?

Jatkuvan tuen avulla saat paremman synnytyskokemuksen, lyhyemmän synnytyksen ja riski kaikkiin toimenpiteisiin sekä keisarinleikkaukseen päätymisen riski pienenee huomattavasti. Doula on koko ajan tilanteen tasalla ja pitää huolta että sinulla on mukava olla ja että synnytyksesi etenee hyvin toivomaasi suuntaan.

Sairaalan kätilöt viettävät huoneessa yllättävän vähän aikaa, mutta Doula on kanssanne koko ajan. Doula auttaa luomaan sinulle miellyttävän ja rauhaisan synnytysympäristön, tukee, hengittää kanssasi, hieroo, auttaa sinua rentoutumisessa eri tekniikoiden kanssa, ottaa kainaloon tarvittaessa, lohduttaa, kannustaa ja ennen kaikkea uskoo sinuun niilläkin hetkillä, kun et itse usko itseesi.

Doula on äärettömän suurena tukena myös kumppanille, jolle tilanne saattaa olla yllättävän pelottava ja stressaava. Jos kumppanin vastuulla on kaikki akupisteiden ja eri asentojen muistamisesta oikean musiikin valintaan, ei hän ole omassa roolissaan. Kumppanin tärkein tehtävä synnytyksessä on rakastaa sinua ja olla läsnä sinulle. Doula hoitaa kaiken muun. Doula myös ohjaa lempeästi kumppaniasi auttamaan sinua juuri oikeilla tavoilla oikeaan aikaan. Näin saatte synnytyksestä yhdessä upean, parisuhdettanne vahvistavan kokemuksen.


"Lämmin kiitos kaikesta – siitä, että olit mahdollistamassa meille voimaannuttavan ja kauniin synnytyskokemuksen, tilan pitämisestä, uskosta, luottamuksesta ja kaikesta tuesta ja tiedosta. Kiitos kiitos kiitos. Esikoisemme oli oikeassa luullessaan Buddhaa doulaksi ❤️"

"Maailman suurimmat kiitokset rinnalla kulkemisesta! Ilman sinua olisivat viimeiset ponnistelut voineet jäädä tekemättä ❤️ KIITOS!"

Imetysohjaus kätilö Jennan kanssa

"Lämmin kiitos kaikesta – siitä, että olit mahdollistamassa meille voimaannuttavan ja kauniin synnytyskokemuksen, tilan pitämisestä, uskosta, luottamuksesta ja kaikesta tuesta ja tiedosta. Kiitos kiitos kiitos. Esikoisemme oli oikeassa luullessaan Buddhaa doulaksi ❤️"

"Maailman suurimmat kiitokset rinnalla kulkemisesta! Ilman sinua olisivat viimeiset ponnistelut voineet jäädä tekemättä ❤️ KIITOS!"


Doula on sekoitus hierojaa, dj:tä, ystävää, äitiä, terapeuttia, asianajajaa tai mitä vaan synnyttäjä tarvitseekaan synnytyksensä aikana.

Doula tietää toiveesi, lukee kehonkieltäsi ja näin ollen pystyy tukemaan sinua ja kumppaniasi saamaan parhaan synnytyskokemuksen.

On myös tärkeää muistaa, että voimistava synnytyskokemus ei tarkoita välttämättä lääkkeetöntä synnytystä. Se tarkoittaa sitä, että olet ollut hyvin valmistautunut, tiedät vaihtoehtosi, sinua ja valintojasi tuetaan, kunnioitetaan, sinusta pidetään hyvää huolta ja sinulla on turvallinen ja luottavainen olo koko synnytyksen ajan.


Ota yhteyttä, jos haluat minut Doulaksesi

Jennan kanssa kaikki oli hyvin luontevaa ja pystyin luottamaan häneen täysin

Olen niin onnellinen, että valitsin juuri Jennan tukihenkilökseni tähän odotukseen ja synnytykseen. Kevät 2020 on ollut poikkeuksellista aikaa, mutta siitä huolimatta Jenna onnistui valamaan minuun uskoa ja auttoi minua luottamaan itseeni, kehooni ja vauvaan. Hänen luontainen rauhallisuutensa, lempeytensä ja rautainen ammattitaitonsa ovat uskomaton kombo. En vallitsevasta maailmantilanteesta johtuen saanut miestäni mukaan sairaalasynnytykseeni, mutta Jenna teki synnytyksessä aivan kaikkensa että siitä saatiin minulle, onnistunut, voimaannuttava ja korjaava kokemus, jonka muistoa vaalin sydämessäni aina. ❤️ Jenna loi minuun niin paljon rohkeutta ja voimaa ja tuki minua sellaisella rakkaudella, että toivoisin jokaisen saavan kokea vastaavaa! Jennan kanssa kaikki oli hyvin luontevaa ja pystyin luottamaan häneen täysin.

En voi kuin suositella Jennaan tutustumista ja ottamaan hänet mukaan synnytysmatkallenne! ❤️

Myös jos usko horjuu loppuraskaudessa ja tuntuu ettei vauva synny koskaan, Jenna luo sinuun uskoa ja varmuutta. Suosittelen kokeilemaan myös Jennan käynnistävää raskaushierontaa. Jennalla on ihan maagiset kädet ja rentoutuminen on taattu. Kiitos rakas Jenna! ❤️

– ELINA

I truly felt supported

Jenna was with us as our Doula for the birth of our second baby on Christmas Day last year, precisely six months ago. 💕 During pregnancy, Jenna filled us with knowledge about the natural processes during pregnancy, birth and beyond, kindled my confidence of my own body and of the power of birth and made us feel heard and supported.

So it was that our baby decided on the early hours of Christmas Eve that it was time for her arrival. Jenna was at the time with her family for the holidays, some 200 km away. Nevertheless she drove to our place in the middle of the night and arrived with the warmest smile 😊

The birth progressed in a relaxed way and our daughter took her sweet time about being born. And I can honestly say labour was absolutely beautiful. I received pampering, massages, support and the atmosphere was peaceful. There were pauses in contractions and so we arrived to the hospital in the evening. At one point Jenna changed the relaxing zen music to reggeton and we had a sort of a dance party right there in the birthing room to help with contractions and positive vibes 😎🥰🤩

And the dance party graduated to a gentle, water birth in led-candle light 💗 and I truly felt supported. For a few days after the birth I was in absolute awe of the power of birth.

I cannot recommend Jenna highly enough as a Doula. She truly filled us with loving kindness during the whole journey and it was thanks to her that we had such an amazing birth and my daughter had a beautiful start in life. I couldn't be more grateful and will continue to be empowered by and love everything about the birth, always.

– ANU