Synnytysvalmennus

Haluatko lähteä synnyttämään itsevarmalla asenteella, saada lyhyemmän, lempeämmän ja paremman synnytyskokemuksen sekä pehmeän ja itsevarmemman laskun vanhemmuuteen? Valmistautumisella on tässä kaikessa erittäin iso merkitys.

Kätilönä painotan aina hyvän synnytysvalmennuksen merkitystä. Moni lähtee synnyttämään ”Kyllä ne kätilöt sitten osaavat auttaa ja neuvoa” -asenteella. Todellisuus on, että se olet sinä joka synnyttää. Sinun kehosi tekee kaiken sen työn ja voit itse vaikuttaa jo etukäteen paljon siihen, miten synnytyksesi tulee menemään. Kätilöt eivät ole synnytyssalissa kanssasi koko ajan ja synnytyksen jo ollessa käynnissä on myöhäistä alkaa opettelemaan kehonhallintaa ja miettimään omia toiveita. Siksi hyvä valmistautuminen on kaiken a ja o, tässäkin asiassa 🙂

Valmennuksessa käymme läpi synnytyksen fysiologiaa sekä anatomiaa, valamme uskoa sinuun synnyttäjänä ja kehosi kykyyn synnyttää, puhumme ruokavaliosta ja sen merkityksestä loppuraskauteen ja synnytykseen, harjoittelemme konkreettisesti mielen ja kehon rentouttamista, opimme belly mapping -tekniikkaa käyttäen missä asennossa vauvasi on, käsittelemme synnytykseen liittyviä pelkoja, opimme konkreettisia työkaluja ja lääkkeettömiä kivunlievitysmenetelmiä synnytykseen ja miten tukihenkilösi pystyy sinua niitä apuna käyttäen parhaiten tukemaan sekä puhumme myös mm. imetyksestä ja ensipäivistä vauvan kanssa.

Synnytys on naisen elämän yksi suurimmista tapahtumista ja se tullaan muistamaan. Synnytykseen ei siis voi valmentautua ja panostaa liian hyvin. Siinä missä huono synnytyskokemus voi rikkoa ehjän voi voimaannuttava kokemus nostaa koko naiseutesi ja seksuaalisuutesi aivan uuteen kukoistukseen. Hyvä synnytyskokemus ei tarkoita välttämättä lääkkeetöntä synnytystä. Vahvistavaan kokemukseen vaikuttaa suuresti oma valmentautuminen, se että tiedät vaihtoehtosi ja että sinua kunnioitetaan sekä kuunnellaan.

On tärkeää, että olette yhdessä kumppanisi kanssa valmistautuneet synnytykseen hyvin. On arvokasta, että myös hän ymmärtää synnytyksen vaiheet ja kehosi fysiologian, oman roolinsa ja sen miten hän parhaiten pystyy sinun oloasi helpottamaan jokaisessa synnytyksen vaiheessa. Näin synnytyksestä tulee matka, jonka te teette yhdessä. Tämä vahvistaa ja hoitaa uskomattoman paljon parisuhdettanne💗

On normaalia, että synnytys jännittää. Valmentautuminen on siksi erittäin tärkeää, sillä juurikin tieto tuo varmuutta ja voimaa sekä poistaa pelkoja. Synnyttäminen on luonnollista ja turvallista, ei rakettitiedettä. Kehomme  on luotu synnyttämään, sitä en sinulle voi opettaa. On kuitenkin monia asioita, joita sinun tulee tietää ja osata ennen kuin lähdet synnyttämään, jotka edesauttavat vahvistavan ja positiivisen kokemuksen saamista. Jaan valmennuksessa paljon vinkkejä ja tutkittuun tietoon perustuvaa tietoa hyvään synnytykseen sekä lisäksi teemme paljon käytännön harjoitteita. On myös monia asioita, joita voit jo itsenäisesti ennen synnytystä tehdä, joilla on suuri vaikutus tulevan synnytyksen kulkuun.

Suurimmat synnytyksen kestoon ja kulkuun vaikuttavat asiat ovat miten hyvin pystyt rentouttamaan kehosi, päästämään irti kontrollista sekä miten hormonisi toimivat synnytyksen aikana. Näitä kaikkia pystyy ja kannattaa harjoitella ennen synnytystä. Valmennuksessa jaan kanssasi salaisuuksia miten näissä parhaiten onnistut. Kun tiedät miten pystyt näihin itse vaikuttamaan, koko käsityksesi synnyttämisestä muuttuu.

Valmennuksessa käydään myös yksilöllisesti läpi erilaisia tekniikoita, joilla ohjataan vauva optimaalisimpaan asentoon synnytystä ajatellen ja rentoutetaan koko lantion aluetta ja sen ligamentteja.

Valmennuksen jälkeen sinulla on hyvä luottamus kehoosi ja näin ollen lähdet valmiina ja hyvällä itsevarmuudella kohti synnytysmatkaasi. Kysy minulta koska seuraava ryhmävalmennus järjestetään tai jos haluat lisätietoa teille räätälöidystä yksityisvalmennuksesta!

Advertisement